Geschiedenis

photo

Jan Hesse start straalbedrijf

Jan Hesse is de oprichter van HST, in Dieren startte hij in 1987 een straalbedrijf. De oppervlaktebehandelingen bestonden toen voornamelijk uit stralen en natlakken. Dit gebeurde in speciaal gebouwde straalcabines. De wensen van de klant stonden toen al hoog in het vaandel, diverse straalmiddelen werden in overleg met de klant gebruikt om tot het beste resultaat te komen. HST nam net als nu opdrachten voor oppervlaktebehandeling aan van grote bedrijven zoals:

  • Thomassen-Rheden - Het stralen van turbines, en machinedelen;
  • Gazelle-Dieren - Het stralen van fietsframes en fietsonderdelen;
  • Rijkswaterstaat - Geluidsweringen/Constructie.

Service voorop, de weg naar transport

HST hield en houdt van een persoonlijke benadering, het nakomen van afspraken en het leveren van constante kwaliteit zorgde voor een vaste klantenkring. Om de service nog te verbeteren begon HST in 1988 met het transporteren van metalen met een 'klein' vrachtwagentje. Het straalwerk werd nu bij de klant afgehaald, gecoat en in heel Nederland afgeleverd. De oppervlaktebehandelingen van HST werden steeds vaker gevraagd en een 2e hal werd snel in gebruik genomen.

Poedercoaten

In de loop der jaren veranderden de maatstaven in de oppervlaktebehandeling, het milieu werd steeds belangrijker, materialen veranderden en resultaten moesten steeds mooier worden. Om op de markt in te blijven spelen besloot de heer Hesse senior dat HST, in een 3e hal, ook ging poedercoaten. Het blijkt nu dat poedercoaten steeds meer de markt van het natlakken overneemt, een goede beslissing dus! In 1994 was HST daarnaast koploper op het gebied van mechanische voorbehandeling waar anderen zich nog bezighielden met – milieuonvriendelijke – chemische voorbehandeling.

Thermisch verzinken

In 1999 breidde HST zijn diensten verder uit, in samenwerking met externe partners begon HST aan het thermisch verzinken van de metalen. Hierdoor kon HST een totaalpakket verzorgen, en tevens een het duplexsysteem bieden. Vanaf toen gebeurde het stralen, coaten en verzinken allemaal vanuit één centraal punt.

Naar het buitenland

Het was ook in het eind van de jaren ‘90 dat HST actief werd in Duitsland. Poedercoaten en natlakken is ook daar ons specialisme. Op een terrein van ruim 2 hectare is ruimte genoeg voor al uw coating, lengte of gewicht spelen hier geen rol voor een goede oppervlaktebehandeling.

Familiebedrijf

Jan Hesse is nog altijd actief binnen HST maar langzaam maakt hij plaats voor zijn 3 zoons, deze zijn nauw betrokken bij het bedrijf, u zult zeker contact met hen hebben!

HST voor u!

Om service, levertijden en kwaliteit te verbeteren heeft HST het eigen transport steeds verder uitgebreid. Uw klanten zijn vaak blij verrast wanneer wij met onze uiterst moderne wagens uw materialen bij hen op de stoep afleveren. HST is professioneel, wij weten hoe belangrijk uw klant voor u is en zijn een goede schakel tussen u en uw klant. HST is klaar voor de toekomst, graag bespreken wij met u hoe wij uw materialen de beste oppervlaktebehandeling kunnen geven.